Privétuin Boechout

Deze tuinvroeg om een optimalisatie volgens de klant. Door integratie van een vijvertje in combatie met de gepaste beplanting breng je dynamiek in de tuin. Een mooi evenwicht tussen open ruimte en knusse hoekjes om te vertoeven. Een knus zithoekje zal aangelegd worden in de hoek van de tuin met een houten terras dat deels over de vijver zal hangen. Geeft het gevoel van een zwevend terras. Een knus terras die omring zal worden met hogere beplanting langs de perceelsgrens om privacy te bekomen en plantvakken met combinaties van vaste planten en heesters met kleur en geur in ieder seizoen.

Het tweede terras zal aangelegd worden in kleiklinkers en niet volledig in beplanting ingebed liggen om een mogelijkheid te hebben tot het plaatsen van grotere tafels bij bezoek van vrienden of familie.

Beide terrassen zijn met elkaar verbonden via een stapstenen padje dat langs de vijver loopt. Dit pad zal aangelegd worden in natuursteen met onregelmatige/natuurlijke vorm met daartussen bodembedekkende beplanting.

De plantemix bestaat uit vaste planten en heesters die elkaar aanvullen in kleur, vorm en bloei. Er werd rekening gehouden met de rest van de tuin die behouden blijft en enkele soorten die daar al aangeplant werden zullen ook dit nieuwe gedeelte herhaald worden. Dit zorgt voor een link tussen het nieuwe en het bestaande deel van de tuin.