Privétuin Damme

Privétuin in het centrum van het mooie Damme. Deze tuin werd gevormd door groenblijvende heester langs de rand met centraal een open grasveldje. Weinig kleur en variatie doorheen het jaar. Maar met dit nieuwe ontwerp komt hier verandering in. Het behouden een een groenblijvende heesterborden langs de perceelsgrens zorgt voor meer privacy.

De grootste ingreep in deze tuint is het inpassen van een nieuw houten terras. Dit terras zal mooi ingewerkt worden in plantenborders met een organische vormgeving. De ronde vorm van het terras sluit naadloos aan op de vloeiende lijnen van de plantenborders. Om op dit terras meer privacy te bekomen zullen er twee boompjes geïntegreerd worden (Cornus Mas en Alnus glutinosa) met een smallere kroon.

Achteraan in de tuin hebben we te maken met een zone die nat kan worden bij regenval. Daarom werd hier een wadi geïntegreerd die dit water zal opvangen. Dit is ecologisch gezien heel interessant in combinatie met aangepaste beplanting zal je er nog aangepaste fauna en flora kunnen aantrekken.

De plantenmix van de vaste plantenborders zullen ervoor zorgen dat er bloei aanwezig zal zijn doorheen het hele jaar. Van bolgewassen die de vroege lente aankondigen tot groenblijvende basisstructuur alsook zelfs enekele winterbloeiers. Er zal steeds een bloeiend accent terug te vinden zijn in ieder seizoen.