Privétuin Deurle (WIP)

Langs de Gust De Smet Wandelroute in Deurle, kan je deze woning aantreffen. Een grote woning met groenbuffers langs alle kanten van de tuin die weinig kwaliteit te bieden hadden, behalve het leveren van privacy. Om terug wat kracht, spanning, kleur en avontuur in de tuin te brengen werd in dit tuinontwerp nieuwe plantborders geïntegreerd in de huidige grotere gazonvlakten.

De plantenborders hebben een organische vorm die meer dynamiek in de tuin zullen brengen. In de plantenborders zal er een verwijzing gemaakt worden naar de Engelse tuinen. Een combinatie van vaste planten, heesters en bolgewassen zal er het hele jaar door iets nieuws te ontdekken zijn, steeds nieuwe accenten door middel van bloei, bladverkleuring, vorm en takkenstructuur.

De patio zal een meer zuiders karakter krijgen, door toepassing van een warmer zuiders type steen en het inplanten van twee olijfbomen. Deze patio zal omringd worden door klimplanten met aan de voet zuiderse planten zoals lavendel e.a.

Door inplanting van 2 regenputten kan het regenwater herbruikt worden om de tuin te bevloeien alsook voor gebruik in huis. Duurzaam omgaan met water is een belangrijk topic van deze tijd die ook in deze tuin zal toegepast worden. Door middel van een druppelsysteem zal het water herbruikt worden in de tuin.