Privétuin Borsbeek

De huidige tuin was toe aan een opfrissing. Door het opmaken van een nieuwe plantensamenstelling, het herontwerpen van de oprit alsook de patio kreeg de tuin de nodige vernieuwing.

In de achtertuin werden de vormen van de huidige plantvakken behouden. Zowel de bomen alsook enkele krentenboompjes in struikvorm bleven behouden en werden gecombineerd met een nieuwe plantensamenstelling. Door toepassing van lagere beplanting rondom het zwembad en een hogere vaste plantenmix in de plantenborders verder weg van het zwembad, kan er een mooi geheel gecreëerd worden. De gekozen plantenmix zorgt voor bloei doorheen het hele jaar. Niet alleen bloei kan een mooi accent bieden in de tuin, maar eveneens de al dan niet groenblijvende structuur van planten alsook de prachtige verkleuring in het najaar.

De Patio kreeg een hele make-over. Van een met kleiklinkers beklinkerde verharding tot een in dezelfde kleur gemetste muur zorgde dit voor een kale sfeer. Om in deze ruimte meer leven te blazen is er gekozen om beplanting toe te voegen zodat die strakke structuur gebroken kan worden en er meer kleur in deze tuinkamer gebracht kan worden. De kleiklinkers werden vervangen door grind zodat ook deze ruimte gelinkt kan worden met de rest van de tuin waar reeds grindverharding werd toegepast. Op die manier zal de patio mooi opgaan in het geheel.

De oprit was toe aan vernieuwing omdat er verzakkingen aanwezig waren. Na het uitvoeren van de nodige herstellingen werden de nieuwe klinkers toegepast. Het pad naar de voordeur wordt gescheiden van de oprit door middel van een strook beplanting. Tussen de stapstenen in komt hetzelfde grind als deze van de patio en de paden langs beide zijden van de woning.